Måleteknisk rådgiving og utvikling

Forside Våre tjenester Måleteknisk rådgiving og utvikling
cautusgeo-malesystem-totalstasjon-MicrosoftTeams-image-(1)

Våre ansatte har faglig kompetanse innenfor et bredt spekter av geofag, målesystemer og IT og kan bistå med rådgiving i en rekke ulike prosjekter.

Vi utvikler vår egen webløsning for dataforvaltning og varsling, Cautus Web, som tar inn alle aktuelle sensortyper. Cautus Web presenterer data på en brukervennlig måte, godt tilpasset kravene til sluttkunder.

Vi skal være et av Europas ledende teknologifirmaer innen automatisk overvåking av konstruksjoner, landområder, vann, klima og miljø. Vi har siden 2009 utviklet et bredt spekter med ny teknologi og løsninger. Gjennom egne utviklingsprosjekt og samarbeid med ledende teknologipartnere vil vi ligge i front med smarte løsninger for våre kunder.

Eksempler

  • IoT – Internett of Thing eller tingenes internett er sentralt for oss og har vært det siden starten i 2009. Dataforvaltningssystemet Cautus Web startet som dataprogrammet Munin i 2010 – utviklet for overvåking av Åkneset.
  • I 2013 lanserte vi vår første snøskredradar. I 2014 lanserte vi egen poretrykksmåler og sensor for overvåking av fangnett. Da kom også datalogger CL1 og oppstart for vannmålesystem for pesticider.
  • I 2018 fikk vårt internasjonale forsknings- og utviklingsarbeid for å måle pesticider EU-støtte på 1,9 mill EUR gjennom 2020-Horizon-programmets Fast Track to Innovation. Målet er å sikre EU rent drikkevann gjennom kontinuerlig og automatisk overvåkning av drikkevann.
  • Vi har utviklet flere ulike dataloggere som i dag er i bruk i en rekke ulike prosjekter rundt om i Norden.
  • Vi har utvikler systemer for overvåking og varsling av steinsprang og snøskred.

Nyheter relatert til Måleteknisk rådgiving og utvikling

11. juni 2024

Torje Fostås (25) er ny prosjektingeniør i feltavdelingen i Cautus Geo.

6. juni 2024

May Kvalheim Bagge-Lund (49) er ansatt som ny leder for vann og miljø i Cautus Geo.

14. februar 2024

Stavbrekka overvåkes for å sikre en tidlig åpning av den vinterstengte veien fra Lom til Geiranger

16. januar 2024

Geomatiker Bjørnar Nevland Knudsen er nytilsatt geodet i Cautus Geo.

20. desember 2023

Den rasutsatte fylkesveien gjennom Oldedalen i Stryn skal sikres med radar som automatisk stenger og kan gjenåpne veien.

15. desember 2023

Cautus Geo trygger E16 i Vaksdal. Nytt radarsystem er på plass. Det sikrer automatisk stenging og gjenåpning av vei.

Bruksområder