Cautus Geo styrker seg i felt på naturfare

Forside Aktuelt Cautus Geo styrker seg i felt på naturfare
Bjørnar Nevland Knudsen
Bjørnar Nevland Knudsen

Geomatiker Bjørnar Nevland Knudsen er nytilsatt geodet i Cautus Geo.

16. januar 2024

Skrevet av Rino Andersen

Bjørnar Nevland Knudsen (28) er nytilsatt geodet i Cautus Geo. Han kommer fra stilling som landmålingsingeniør i Scan Survey. Første arbeidsdag var 3. januar 2024. – Han styrker oss innenfor naturfare, sier daglig leder Atle Gerhardsen.

Overvåking av naturfare inngå i Cautus Geos DNA. Selskapet har siden 2009 instrumentert og overvåket det høyrisikoklassifiserte fjellpartiet Mannen. Arbeidsområdene er kartlegging, instrumentering, drift og dataforvaltning av varslingssystemer for stabilitet av fjell, løsmasser, konstruksjoner og overvåkning av vann- og landområder.

– Vi er glade for å få Bjørnar på laget. Hans master i geomatikk i kombinasjon med geologi passer godt hos oss, sier Gerhardsen.

Spesialist

Cautus Geo er spesialist på geomonitorering. Det handler om automatisk overvåking og varsling av naturfarer, miljø og klima, bygg og anlegg, samferdsel og konstruksjoner.

Bjørnar skal særlig styrke selskapet innenfor overvåking og sikring mot naturfarer.

– Arbeid i felt innenfor naturfare er en drømmejobb for sånne som meg som elsker toppturer, sier Bjørnar. Han er opprinnelig fra Sandnes i Rogaland, nå bosatt få minutters reisevei fra hovedkontoret på Lysaker.

Med seg har han fersk yrkeserfaring som landmålingsingeniør i Scan Survey AS.

Allsidig

Bjørnar har fordypning i fotogrammetri og bildebehandling fra NMBU i Ås. Han har også en bachelorgrad i geologi fra Universitetet i Bergen.

Geomatikk er tverrfaglig. Det kombinerer geografisk informasjonssystem (GIS), kartografi og geodesi i bruk av teknologi for å samle, analysere og presentere geografisk informasjon.

– Her får jeg bruk for begge utdannelsene og skal jobbe sammen med flinke folk, sier Bjørnar som skal kombinere feltarbeid med instrumentering, rapportering, prosjektledelse og utvikle tilbud i hovedsak innenfor geodetisk- og naturfareovervåking.

– Jeg ser fram til å lære mer om de ulike systemene og instrumentene Cautus Geo utvikler og bidra til å styrke det gode fagmiljøet med min kompetanse fra geomatikkfaget.