Ny toppsjef i Cautus Geo

Forside Aktuelt Ny toppsjef i Cautus Geo
Atle Gerhardsen og Odd Sverre Østlie
Atle Gerhardsen (til venstre) har ledet Cautus Geo siden starten. Nå overlater han toppjobben til Odd Sverre Østlie.

Atle Gerhardsen (til venstre) overlater roret til Odd Sverre Østlie som sist tok Pexip på børs.

10. januar 2022

Skrevet av Rino Andersen

Cautus Geo skal bygge et internasjonalt teknologiselskap. Inn på eiersiden kommer som kjent private equity-fondet Equip. Tidligere Pexip-sjef Odd Sverre Østlie (44) blir ny toppsjef.

I 12 år har Cautus Geo overvåket rasutsatte fjellpartier som Åkneset og Mannen. Selskapet er spesialist på geomonitorering. Det handler om automatisk overvåking og varsling av naturfarer, miljø og klima, bygg og anlegg, samferdsel og konstruksjoner.

I desember kom private equity-fondet Equip inn på eiersiden. – Vi vil ha inn vekstkapital, profesjonelle eiere og ny kompetanse for å bygge en stor internasjonal gruppe. PE-fondet Equip er perfekt for oss, sier Atle Gerhardsen som i 12 år har ledet Cautus Geo.

Han fortsetter som medeier og går inn i rollen som COO, operativ leder og NK i selskapet.

– Odd Sverre Østlie er ideell for Cautus Geo. Han har helt riktig bakgrunn og kompetanse for å utvikle en internasjonal suksess, sier Atle Gerhardsen og Lars Krangnes som sammen etablerte selskapet sommeren 2009.

Skal tidoble

I 2021 nådde Cautus Geo en estimert omsetning på 50 millioner kroner. Nesten alt kommer fra det norske markedet.

– Ambisjonen er en tidobling i løpet av tre til fem år. Vi skal fortsatt satse tungt i Norge. Veksten vil komme organisk og gjennom oppkjøp i og utenfor Europa, sier Østlie.

Han er sivilingeniør i industriell økonomi og teknisk ledelse fra NTNU og har erfaring fra McKinsey, Tandberg og Cisco. Sist fra videokonferanseselskapet Pexip som han tok på børs i mai 2020.

Han overtar ledelsen i et selskap som i alle år har tjent penger. EBITDA i 2021 er ca. 15 millioner kroner.

– Vi skal fortsatt ha god lønnsomhet og være en ledende utvikler av ny teknologi og teknologiske løsninger. Det er avgjørende for å bygge en ledende posisjon internasjonalt, sier Østlie.

Lønnsom vekst

Equip Capital AS er et nordisk private equity-selskap, grunnlagt i 2018, med hovedkontor i Oslo. Målet er å bygge robuste partnerskap med gründere og lederteam. Equip tar kontrollposisjoner i lønnsomme virksomheter med vekstpotensial.

Cautus Geo blir det 12. selskapet i Equip-porteføljen.

– Cautus Geo har et fantastisk utgangspunkt. De ansatte er veldig kompetente og brenner for faget og kundene. Selskapet sitter på løsninger som gir økt sikkerhet, lavere klimautslipp og reduserer kundenes tidsbruk og kostnader, sier partner Torkild Hebbert Haukaas. Han går inn som ny styreleder i Cautus Geo.

Stort potensial

– Mer og smartere overvåking er viktig for miljø, effektivitet, sikkerhet og økonomi for våre kunder. Vi har bare sett starten på bruk av automatisk monitorering innenfor geoteknikk, sier Østlie.

Han har erfaring med å ta norsk teknologi ut i verden.

– Vi har noen opplagte fortrinn i Norge. Vi er et langstrakt land, har store avstander og relativt røffe naturutfordringer, og vi er som samfunn opptatt av å bruke teknologi smart.

– Cautus Geo har vært kjempeflinke og har kombinert kompetansen i geoteknikk med software- og hardwareutvikling. Nå skal vi foredle det og gjøre det mye større. Vi skal finne selskapene som kan hjelpe oss til å bli enda bedre, sier Østlie.